close

這一陣子,忙著趕做履歷表的更新;

吹毛求疵的個性想要CV圓滿並有內容的呈現出來, 這是一個訓練書寫的好機會,所以就捲起袖口,跟深夜奮戰。

CV還是初稿階段, 很多拼字和句子結構還要大大修正, 等二次修改後還要送到職訓老師那審核!

我的自傳:OVER MIJNZELF / ABOUT MYSELF /  關於我 

 Ik heet peitung, mijn familienaam is Tu, ik kom uit Taiwan, R.O.C., Ik ben 33 jaar oud en getrouwd in 2003 met een Belg die Steve Brouwers heet. Chinees (Mandarin) is mijn moedertaal en ik schrijf perfect traditioneel Chinees ( uit Taiwan) en kan vereenvoudigd Chinees ( uit China) zeer goed lezen.

          Steve en ik hebben 2 zonen samen, Kris, 6 jaar en halve, en Kobe, 5 jaar. We woonden samen 5 jaar in Taipei County Taiwan, en daarna vehuisden we naar België in Oktober 2007. Ik ben begonnen te werken als verkoopter in kledijswinkeldn na ik van middelbare school af studeerde, enkele jaren later ging ik terug naar een avondschool, Ik hou van Engels en reizen dus ik begon 's avonds op een universiteit Tourisme te studeren, intussen werkte Ik steeds tijdens de dag en leerde ik Steve ( later mijn man wordt) kennen via internet. na twee jaar kwam Steve in Taiwan wonen en trouwen we. Later kon ik mijn studie niet verder gaan wegens mijn zwangerschap.

          Ik deed meestal als een lerares Engels voor kinderen bij persoonlijke bijschooling bedrijven, een extra taallesson geven buiten school, zoals " Giraffe English school" en " Sesame street ", bovendien deed ik ook veel als sercetaresse en sales manager in Taiwan. Mijn Nederlands was " NUL " toen ik naar België kwam, ik kon geen job vinden. Dus ik gegon Nederlands te leren bij Cever GO in De Panne, 3 keer per week, 3 uur per dag. Na 5 maanden kreeg ik een kans via een interimkantoor om in een verpakking fabriek te werken, ik belijf Nederlands leren 's morgen en werk bij de fabriek in de namiddag tot 9 uur 's avound. Men zegt dat ik heel goed kan werken en later kreeg ik een vaste contract.

          Na 19 maaden werkte ik bij de fabriek, ik vond het zwader en zwader met de druk elke dag. School en werk, geen tijd voor mijn kinderen en geen enkele rust voor mijnzelf, puls ik moet altijd lang staan bij het werk, ik werd er zo moe van, daarom ik stopte met mijn werk en volg een opleiding bij VDAB om een beter werk bij een kantoor te vinden. Dus ik volg nu die opleiding " Nederlands voor anderstaligen voor administrative beroepen" bij VDAB in Oostende. Ik doe altijd mijn best en ik leer graag. Ik werk graag met de computer, ik ben een verantwoordelijke en heer nette persoon, ik ben altijd beleefd en vriendelijk en dat gaan nooit veranderen.

          Ik doe een beetje ontwerp met de computer, zoals kaartjes, brochurs, poto's..., ik geef zelf Chinees lessen aan mijn kinderen, ik luister muzik en lees graag. ik word een betere kook na in België komen wonen, ik maak Taiwanese (Chinese) gerechten voor mijn hele famili hier waarneer het Lunar Nieuw Jaar (Chinees Nieuw Jaar) is.  Tijdens de grote shool vankantie gaan mij famili en ik pare dagen naar de natuur op bezoek en samen met de  kinderen is zeker één van de belangelijke en beste tijden in mijn leven.    

arrow
arrow
    全站熱搜

    anndawn 發表在 痞客邦 留言(5) 人氣()